Παρθενική πτήση για υβριδικό VTOL drone στην Ν.Κορέα (βίντεο)


Το Panther FE, ένα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ( VTOL UAV ) έκανε την παρθενική του πτήση στην Νότιο Κορέα.


Το Panther FE αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή ΙΑΙ και την ΝοτιοΚορεάτικη Hankuk Carbon. Tο FE-Panther έχει σταθερή πτέρυγα και χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα πρόωσης που περιλαμβάνει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες για τις διαδικασίες VTOL και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης για την οριζόντια πτήση.

Η πτήση επίδειξης αφορούσε μια νέα παραλλαγή που ζυγίζει 67 κιλά - μόλις δύο κιλά περισσότερα από την έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Panther της ΙΑΙ.

Η Hankuk Carbon παρέχει το συγκρότημα ατράκτου, κατασκευασμένο από ελαφρύ συνθετικό υλικό, και κάποια υπο-συστήματα. Το νέο σύστημα πρόωσης με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης επεκτείνει την διάρκεια αποστολής του Panther FE κατά 33%, διατηρώντας την ίδια χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου (6 κιλά) με το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Panther της ΙΑΙ που φέρει τον ηλεκτροοπτικό αισθητήρα Mini-POP.

Σύμφωνα με ένα μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών, τα 2 μέρη θα συνεχίσουν τη μελέτη σκοπιμότητας της έννοιας του VTOL UAV για τις απαιτήσεις της Νότια Κορέας.

Παραθέτουμε και σχετικό βίντεο από την πτήση επίδειξης του Panther FE:


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.