Η Rohde & Schwarz προστατεύει την AirPower, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σόου αεροπορικών επιδείξεων, από απειλές μη επανδρωμένων αεροσκαφών με R&S ARDRONISΗ Rohde & Schwarz προφύλαξε τις αεροπορικές επιδείξεις της AirPower 2016 στην Αυστρία από τον κίνδυνο καταπάτησης του εναέριου χώρου της παράστασης της από εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση του R&S ARDRONIS που επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν τα σήματα ελέγχου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εγκαίρως, να τα εντοπίσουν και ακόμη και να τα αναχαιτίσουν.

Μόναχο, 17 Ιανουαρίου 2017 — Τα τηλεχειριζόμενα microdrones συνεχώς καταπατούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ατόμων και παραβιάζουν τα όρια των προστατευόμενων περιοχών. Αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας στα αεροδρόμια, όπου παρεμβαίνουν στην ροής της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και σε σημαντικά γεγονότα. Σε μια αεροπορική επίδειξη, και τα δύο παραπάνω όπως και κάθε άλλη διαταραχή στις χρονικά προγραμματισμένες απογειώσεις και προσγειώσεις μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές της εκδήλωσης. Για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις στηρίχθηκαν στο σύστημα ραδιοελέγχου & ραδιοεντοπισμού R&S ARDRONIS. Σε συνεργασία με την Rohde & Schwarz, η AirPower 2016 ήταν η πρώτη εκδήλωση που χρησιμοποίησε ένα test setup προσαρμοσμένο σε αυτές τις ειδικές απαιτήσεις.

Το R&S ARDRONIS επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν τον διαχειριστή ενός τηλεχειριζόμενου microdrone και να παρέμβουν εγκαίρως. Τα τηλεχειριστήρια των microdrones συνήθως λειτουργούν σε 2,4 GHz ή 5,8 GHz ISM ζώνη, αλλά και σε άλλες ζώνες συχνοτήτων, όπως 433 MHz ή 4,3 GHz. Η λύση R&S ARDRONIS παρακολουθεί τα σήματα στις σχετικές ζώνες συχνοτήτων. Διατηρεί μια εκτενή «βιβλιοθήκη» προφίλ σημάτων ελέγχου των drones, προκειμένου να εντοπίσει και να κατατάξει αυτούς τους τύπους των σημάτων. Το R&S ARDRONIS αξιόπιστα και αυτόματα ανιχνεύει το τηλεχειριστήριο ενός εμπορικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου.

Το σύστημα R&S ARDRONIS που χρησιμοποιήθηκε στο AirPower 2016 ήταν επιπλέον εξοπλισμένο με την λειτουργία ανευρέσεως κατεύθυνσης. Οι πληροφορίες κατεύθυνσης που λαμβάνονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βρεθεί ο «κάτοχος» του τηλεχειριστήριου. Αν το drone μεταδίδει βίντεο downlink, αυτό το σήμα θα εντοπιστεί επίσης. Όλες οι πληροφορίες είναι εμφανείς σε χάρτη στην οθόνη.

Και άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες για το R&S ARDRONIS. Για παράδειγμα, μπορεί να «διαταράξει» ειδικά σήματα ελέγχου του drone προκειμένου να το αποτρέψει στην εκτέλεση ελιγμών που συνιστούν απειλή για την ασφάλεια. Μόνο τα σήματα ελέγχου των drones διαταράσσονται. Άλλα σήματα στην περιοχή δεν επηρεάζονται. Σε αντίθεση με τις ευρυζωνικές παρεμβολές που επηρεάζουν το σύνολο της ζώνης συχνοτήτων, η ζώνη ISM εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για άλλες υπηρεσίες, όπως Bluetooth® ή WLAN, ή για τον έλεγχο ιδιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


Press contacts:
Greece: Fotini Nazlopoulou, Phone: +302107400205, 
E-mail: Fotini.Nazlopoulou@rohde-schwarz.com

Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.