Τα drone στη μάχη κατά της παράνομης αλιείας


Το Μάρτιο του 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλε όλες τις εισαγωγές θαλασσινών από τη Μπελίζ, αναφέροντας ότι η χώρα δεν ενήργησε αρκετά δυναμικά για την πρόληψη της παράνομης αλιείας. Αλλά η χώρα απάντησε ενισχύοντας την ακτοφυλακή, με τις εμπορικές σχέσεις να αποκαθίστανται στο τέλος του ίδιου έτους.

Ωστόσο, οι δυσκολίες παραμένουν καθώς η χώρα έχει μόνο 70 υπαλλήλους οποίοι πρέπει να περιπολούν 240 μίλια της ακτής της Καραϊβικής και πάνω από 200 νησιά. Σε αυτό το πλαίσιο η Μπελίζ αποφάσισε να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες στην προσπάθεια να πατάξει την παράνομη αλιεία.

Tο 2014 η κυβέρνηση της Μπελίζ άρχισε μια σειρά δοκιμών για να ερευνήσει τα ύδατα της χώρας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα μοντέλα Skywalker από την αμερικανική εταιρεία Event 38.

Τα αρχικά μοντέλα ήταν ιδιαίτερα εύθραυστα και μπορούσαν να συντριβούν εύκολα. Ένα ακόμα πρόβλημα ήταν δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανακτηθούν μετά από κάθε πτήση.

Τα πράγματα άλλαξαν από φέτος τον Σεπτέμβριο καθώς η Μπελίζ απέκτησε αναβαθμισμένα drone, τα Solo Quadcoptor της 3DR. Τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκευάζονται από πιο ανθεκτικό υλικό και μπορούν να μεταδώσουν ζωντανά βίντεο.


Η ακτογραμμή της Μπελίζ έχει πολλές εισόδους και μαγκρόβια δάση, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των «πειρατών» καθώς μπορούν να κρυφτούν. Τώρα, όμως οι υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Οι συσκευές είναι μικρές και αθόρυβες και έτσι ανιχνεύονται δύσκολα.

«Οι “πειρατές” αποφεύγουν συγκεκριμένα μέρη ενώ τα drone δίνουν περισσότερες πληροφορίες, ιδιαίτερα για τις περιοχές που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες. Πλέον ξέρουμε πού να επικεντρωθούμε» λέει ο υπεύθυνος για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, Julio Maaz.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.