3D εκτύπωση drone μέσα σε μία μέρα


Ερευνητές εκτυπώνουν 3D στρατιωτικά drones ειδικών προδιαγραφών για τον μέσα σε 24 ώρες.

Οι μηχανικοί στο ARL (εργαστήριο ερευνών του στρατού) των ΗΠΑ πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις σε drone, φτιαγμένα από 3D εκτυπωτές, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθούν τους στρατιώτες. Χρησιμοποιώντας λογισμικό προγραμματισμού επιχειρήσεων οι μηχανικοί μπορούν να ετοιμάσουν ένα UAV (μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα) ειδικά ρυθμισμένο για την κάθε αποστολή σε 24 ώρες.


Το ARL τμήμα της διοίκησης ερευνών και μηχανικής είναι υπεύθυνο να διεξάγει πρωτοποριακή έρευνα που θα προμηθεύσει τον στρατό με ανταγωνιστική τεχνολογία που θα του δίνει την αιχμή σε σχέση με τους στρατούς των άλλων κρατών. Στην προσπάθειά του να προμηθεύσει τον στρατό με μοντέρνες λύσεις το ARL πρόσφατα έχει βάλει σε εφαρμογή δύο από τις πιο χαρακτηριστικές τεχνολογίες αυτής της δεκαετίας (τα UAV και το 3D printing) για να δημιουργήσει εξειδικευμένα 3D printed drone που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ρυθμίζονται και να βελτιστοποιούνται για κάθε αποστολή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ARL τα 3D printed drones θα μπορούσαν να έχουν πολλές χρήσεις για τον στρατό, βοηθώντας τους στρατιώτες σε αποστολές που απαιτούνε εναέρια επίβλεψη, επικοινωνία ή παράδοση. «Δημιουργήσαμε την διαδικασία για να μετατρέψεις τις ανάγκες των στρατιωτών σε κατά-παραγγελία μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα (On-Demand Small Unmanned Aircraft System) ή ODSUAS» δήλωσε ο Eric Spero αρχηγός της ομάδας και υπεύθυνος του προγράμματος.

Κατά τις τρεις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, οι μηχανικοί του ARL ήταν προσκεκλημένοι στο Φορτ Μπένινγ στην Τζόρτζια για να παρουσιάσουν τα ευπροσάρμοστα 3D printed drone στο πειραματικό κέντρο αποστολών του στρατού (Army Expeditionary Warrior Experiments) ή AEWE. Αποφασισμένοι να παρουσιάσουν τα drone στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους στην «μεγάλη τους μέρα» οι μηχανικοί πέταξαν τα drone και τα κινούσαν με ταχύτητες έως και 90 Km/h εντυπωσιάζοντας πολλούς από το στρατιωτικούς που παρευρισκόντουσταν.Ύστερα η ομάδα του ARL εξήγησε στους υπεύθυνους του στρατεύματος πώς τα εκτυπωμένα ιπτάμενα οχήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε μία μόνο μέρα – ένα γεγονός που εντυπωσίασε τα ανώτατα στελέχη όσο και τα drone από μόνα τους. «Πιστεύαμε ότι αυτό δεν θα τους φανεί αρκετά γρήγορο, αλλά από ότι φάνηκε το αντίθετο συνέβη» είπε ο Spero. «Το χρονοδιάγραμμα των 24 ωρών μέχρι την παράδοση ενός ιπτάμενου μη επανδρωμένου οχήματος ειδικά ρυθμισμένου για την αποστολή φαίνεται ότι ταιριάζει με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν και εκτελούν τις αποστολές τους»

Οι μηχανικοί αφιέρωσαν πολλές ώρες δοκιμάζοντας εν πτήση τα 3D εκτυπωμένα drone και ελέγχοντάς τα πριν από την επίδειξη στο AEWE αλλά επίσης αποκόμισαν και πολλές παρατηρήσεις κατά την διάρκεια του γεγονότος. Βασιζόμενοι σε σχόλια από τους υπεύθυνους του στρατεύματος η ομάδα του ARL θα εστιάσει τώρα στην μείωση του θορύβου που παράγουν τα 3D εκτυπωμένα UAV, στην αύξηση της αυτονομίας, αύξηση του ωφέλιμου βάρους και στην βελτίωση των ελιγμών τους.

Κατά την διάρκεια της επίδειξης οι ερευνητές του ARL έδειξαν επίσης πώς οι 3D εκτυπωτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους που θα βοηθούσε το στράτευμα. Η ομάδα εκτύπωσε μια ράγα (Picatinny Rail), μία εσοχή δηλαδή που χρησιμοποιείται για να φορτώνουνε εξαρτήματα σε μικρά όπλα όπως η καραμπίνα Μ4. Σε περίπου δυόμιση ώρες είχαν τυπώσει την ράγα που ταίριαζε τέλεια με τα όπλα των στρατιωτών.

Παρόλου που η 3D εκτύπωση χρησιμοποιείται για να αναπτυχθεί μία γκάμα τεχνολογιών, στο ARL το ενδιαφέρον προς το παρόν είναι να τελειοποιηθούν τα 3D εκτυπωμένα drone τα οποία μπορούν είτε να πετάξουν αυτόνομα είτε να ελέγχονται από χειριστήρια εξ αποστάσεως. Παρόλο όμως που ως επί το πλείστων τα drone είναι 3D εκτυπωμένα περιέχουν και εξαρτήματα έτοιμα από το ράφι όπως μοτέρ και έλικες.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.