Ρίψη σμήνους 103 drones από μαχητικά F/A-18 Super Hornet


Επιτυχή επίδειξη ενός «από τα μεγαλύτερα σμήνη micro-drones στον κόσμο» πραγματοποίησαν το Strategic Capabilities Office των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Naval Air Systems Command στο Τσάινα Λέικ της Καλιφόρνια.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά την διάρκεια της δοκιμής στην Καλιφόρνια τον Οκτώβριο του 2016 και κατεγράφη από το «60 Minutes» του CBS News. Αντικείμενό του ήταν η εκτόξευση 103 drones τύπου Perdix από τρία F/A-18 Super Hornet, με τα μικρά drones να επιδεικνύουν εξελιγμένες συμπεριφορές σμήνους όπως η συλλογική λήψη αποφάσεων, η πτήση σε σχηματισμό και η αυτοθεραπεία.

Δείτε το βίντεο από την δοκιμή:
Η συγκεκριμένη επίδειξη είναι μια από τις πρώτες φορές που το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ομάδες μικρών, φθηνών αυτόνομων συστημάτων για αποστολές που κανονικά πραγματοποιούνταν από μεγάλα και δαπανηρά. Ο Γουίλιαμ Ρόπερ, διευθυντής του SCO τόνισε πως στο όραμα του Πενταγώνου για το μελλοντικό «δίκτυο μάχης» οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα μέσα στο κύκλωμα. Οι μηχανές και τα αυτόνομα συστήματα που αναπτύσσονται από το Πεντάγωνο, όπως τα micro-drones, θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Perdix σχεδιάστηκε αρχικά από φοιτητές μηχανολογίας του ΜΙΤ και τροποποιήθηκε για στρατιωτική χρήση από τους επιστήμονες και μηχανικούς του MIT Lincoln Laboratory, αρχίζοντας από το 2013. Βρίσκεται τώρα στην 6η γενιά του.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.