Η Huawei παρουσιάζει μία νέα τεχνολογία μπαταριών για drones


Το Watt Laboratory είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί υπό την ηγεσία της Huawei και μόλις ανακοίνωσε μία νέα τεχνολογία μπαταριών, τις graphene-assisted Li-ion μπαταρίες. Αρχικά, οι συγκεκριμένες μπαταρίες μπορούν να λειτουργήσουν σωστά σε μέγιστη θερμοκρασία των 60 βαθμών Κελσίου, ενώ οι “κλασικές” μπαταρίες Λιθίου μέχρι τους 50 βαθμούς. 

Επιπροσθέτως, οι νέες graphene-assisted μπαταρίες Λιθίου έχουν διπλάσια ζωή από τις απλές Λιθίου. Αυτή η νέα τεχνολογία μπαταριών είναι ιδιαίτερα σημαντική στις χώρες που έχουν αυξημένο μέσο όρο θερμοκρασίας, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές που δουλεύουν με μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Μία τέτοια εφαρμογή είναι τα drones, που οι θερμοκρασίες που λειτουργούν είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των smartphones μας.


Το Watt Laboratory χρησιμοποιεί τρεις νέες τεχνολογίες για να κατασκευάσει τις συγκεκριμένες graphene-assisted μπαταρίες Λιθίου. Η πρώτη αφορά μία νέα χρήση των ηλεκτρολυτών, η δεύτερη αφορά μία νέα μέθοδο NMC υλικών και η τρίτη αφορά σαφώς την χρήση graphene, όπως προσδίδει και το όνομα των νέων μπαταριών. Σε δοκιμές που πραγματοποίησε η Huawei στις νέες μπαταρίες, έφτασε στο αποτέλεσμα ότι μετά από 2.000 φορτίσεις το “ενεργό” ποσοστό των μπαταριών ήταν το 70%.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.