Τα drones αλλάζουν σημαντικά τον κλάδο των κατασκευών


Η παρουσία των UAV στον κατασκευαστικό κλάδο έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές που θα συνεχιστούν και στο μέλλον.


Οι τομείς που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο είναι:

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ
Τα drones ξεπερνώντας τις παραδοσιακές μεθόδους έχουν την δυνατότητα να δώσουν τα απαραίτητα δεδομένα σε πολύ λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη ακρίβεια, εξουδετερώνοντας κάθε ανθρώπινο λάθος.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Τα drones ως ευφυείς μηχανές αναλαμβάνουν διάφορες εργασίες μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος κατασκευής. Οι τεχνικές εταιρίες που χρησιμοποιούν drones, δίνουν καλύτερες προσφορές και παραδίδουν τα έργα στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.

MANAGEMENT & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα drones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την συνεχή επαφή και επικοινωνία στα τεχνικά έργα. Οι κάμερες που διαθέτουν, είναι σε θέση να μεταφέρουν εικόνες που διευκολύνουν τον έλεγχο όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών και την αξιολόγηση του δυναμικού.
Η μείωση των καθυστερήσεων και η συνεχής συλλογή δεδομένων έχει σημαντικό αντίκτυπο στις διαδικασίες των κατασκευαστικών εργασιών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Τα drones μεταφέρουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο ούτως ώστε σε ένα έργο λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα και οι σωστές αποφάσεις για την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων. Έτσι λοιπόν απομακρύνεται ο κίνδυνος εργατικού ατυχήματος και ενισχύεται σημαντικά η ασφάλεια των εργαζομένων. Τα drones ελέγχοντας από αέρος όλες τις μεταφορές εμπορευμάτων καθώς και ότι εισέρχεται & εξέρχεται του εργοταξίου εξοικονομούν χρήματα & χρόνο. Με τις συνεχείς επιθεωρήσεις διατηρούν τους χώρους των τεχνικών έργων και τις υποδομές ασφαλείς έναντι άλλων παραδοσιακών μεθόδων.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.