Τα drones των New York Τimes διηγούνται (ιπτάμενες) ιστορίες


Οι New York Times έχουν χρησιμοποιήσει drones προκειμένου να δώσουν στους αναγνώστες τους μια προοπτική με θέα σε άλλους κόσμους, άλλους πολιτισμούς, να απαθανατίσουν στιγμές από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη Γη.

Ετσι, εδώ θα δείτε πέντε αφηγήσεις από τις αγαπημένες ιστορίες των Times – πάντα μέσα από τον φακό των drones.

Ενα από τα highlights έρχεται από τη μακρινή Κίνα και την… έρημό της. Η αλματώδης ερημοποίηση σε αυτή τη χώρα, που καταπίνει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα παραγωγικού εδάφους κάθε χρόνο, έχει καταστεί μια γιγαντιαία πρόκληση πρωτοφανών διαστάσεων. Και παρ’ όλο που η τάση αυτή έχει σταθεροποιηθεί, η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή.


Περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνόλου της χώρας έχει πλέον υποβαθμιστεί ή μετατρέπεται σε έρημο εξαιτίας της υπερβόσκησης από τα ζώα, από τις καλλιέργειες, από την υπερβολική χρήση νερού και την κλιματική αλλαγή. Μόνο η έρημος Γκόμπι καταβροχθίζει 3.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα χορτολιβαδικών εκτάσεων κάθε χρόνο. Η ερημοποίηση απειλεί την επιβίωση περίπου του ενός τρίτου του πληθυσμού της Κίνας.

Οι New York Times αψήφησαν τις αμμοθύελλες και απογείωσαν το drone τους για να συλλάβoυν στον φακό τους και να οπτικοποιήσουν μια ιστορία: πώς ζουν στις παρυφές μιας τεράστιας… αμμουδιάς κάποιοι άνθρωποι που δεν θα συναντήσουμε ποτέ. Ενα παιδί παίζει στους αμμόλοφους, ενώ οι αναγνώστες μπορούν να δουν το πώς εκτείνεται η έρημος και συναντιέται με τον σκονισμένο ορίζοντα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.