Τα drones αλλάζουν τα logistics

Τα drones αλλάζουν και τον τρόπο των logistics όπως τα ξέραμε. Παραδοσιακά, οι αποθήκες είναι μεγάλα κτίρια σε βιομηχανικές περιοχές με μεγάλες αποβάθρες φόρτωσης, επιτρέποντας στο προϊόν να φτάσει και στη συνέχεια να σταλεί πίσω στα καταστήματα. Αλλά, όπως οι λιανοπωλητές έχουν αλλάξει τις στρατηγικές τους για να επωφεληθούν από τη στροφή των αγοραστών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, έτσι και οι αποθήκες σχεδιάζονται με νέα δεδομένα.

Η Wal-Mart πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει drones σε κέντρα διανομής για να επιθεωρεί τις ετικέτες και για την απογραφή. Αυτό είναι ένα σαφές παράδειγμα της αποτελεσματικότητας των drones. Ενώ οι εργαζόμενοι με σαρωτές χειρός θα πρέπει να εργαστούν για ένα μήνα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος – πραγματικά ένας ιπτάμενος υπολογιστής – μπορεί να κάνει τη δουλειά πιο γρήγορα.

Η ταχύτητα είναι ζωτικής σημασίας για το logistics σύστημα της Walmart, μιας και έχει πρόσφατα εισαγάγει την υπηρεσία Walmart ShippingPass, με χαρακτηριστικό την παράδοση εντός δύο ημερών. Δεδομένου ότι η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν online και in-store αποδόσεις, μια ταχεία logistics διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη. Και με τη χρήση drones μπορεί να είναι ο τρόπος για να το κάνει. Φανταστείτε ένα φορτηγό γεμάτο προϊόντα και ένα drone να πετάει από πάνω του και σε διάστημα δευτερολέπτων να σκανάρει το περιεχόμενο και να στέλνει το data στα κεντρικά για επεξεργασία…

Souec:Xlab.gr

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.