Εκπαίδευση αστυνομικών στη χρήση droneΔεκαπέντε αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των γνωστών drone. Οι αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα να λάβουν τη γνώση των αεροπόρων στο χειρισμό και την τεχνική υποστήριξη των drone, στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, την αεροπορική νομολογία, σε τεχνικές πτήσεων, στη μετεωρολογία, αλλά και σε άλλες θεματικές ενότητες.

Η εκπαίδευση διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τα πτυχία απονεμηθήκαν στους εκπαιδευομένους από το Διοικητή της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Μαρίνος Λούκος, σε τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει προμηθευτεί drone από το Ισραήλ, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν στις αποθήκες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.