Ο νηογνώμονας DNV GL χρησιμοποιεί drones για επιθεωρήσεις στα πλοία


Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Tύπου του DNV GL η οποία είχε σκοπό να ενημερώσει για την πρόοδο του project «Greece as the third home country» καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις και πρωτοβουλίες του νηογνώμονα.


Το συγκεκριμένο project, αποτελεί μια προσπάθεια του DNV GL να ενδυναμώσει τις σχέσεις του και να υποστηρίξει περισσότερο την τοπική ναυτιλιακή κοινότητα. Μέσα από το έργο αυτό, επεκτείνονται οι δραστηριότητες του γραφείου στον Πειραιά, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, επενδύοντας παράλληλα και στην ενίσχυση της συνεργασίας του νηογνώμονα με τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Σε θέματα καινοτομίας, ο DNV GL έχει ακόμη αναπτύξει δραστηριότητες σχετικές με τη χρήση των drones στον κλάδο της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται διάφοροι τύποι drones σε διαφορετικούς τύπους πλοίων και σε διαφορετικά τμήματα αυτών, με σκοπό την βελτιστοποίηση της χρήσης τους για πραγματοποίηση ερευνών. Η χρήση των drones μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος ενώ παράλληλα παρέχει ασφάλεια στους επιθεωρητές.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.