Συνεργασία NOKIA & Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την δημιουργία συστήματος διαχείρισης της κυκλοφoρίας των UAV's (UTM)H NOKIA και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (GCAA) των Η.Α.Ε. προχώρησαν στην σύναψη στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας (UAV Traffic Management ) των UAV's στο Dubai.


Με αυτό το project το Dubai θα γίνει μέσα στο 2017, μια από τις πιο "έξυπνες" πόλεις του κόσμου, δίνοντας την δυνατότητα στις τοπικές αρχές και επιχειρήσεις να επωφεληθούν στους τομείς της ασφάλειας, επιτήρησης, ελέγχου υποδομών και στις μεταφορές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Nokia θα εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα – το πρώτο του είδους του για μια εθνική κυβέρνηση – για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας να διαχειρίζονται τα automated flight permissions, τους κανονισμούς no-fly zone και τους χειρισμούς ασφαλείας beyond-visual-line-of-sight.

Ουσιαστικά τα ΗΑΕ θα είναι σε θέση να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντός του εναέριου χώρου τους. Το σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Nokia κάνει χρήση των πρωτοκόλλων LTE – ένα πρότυπο επικοινωνίας που η εταιρεία βοήθησε να εφευρεθεί – που υποστηρίζει «χαμηλό latency και εξαιρετική αξιοπιστία και ανθεκτικότητα που απαιτούνται για τη διαχείριση της κυκλοφορίας UAV», σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας. 

Το UTM θα παρακολουθεί τον εναέριο χώρο και τις διαδρομές, ανταλλάσσοντας δεδομένα μεταξύ των χρηστών drones και των εργαζομένων της εναέριας κυκλοφορίας.

Το σύστημα UTM της ΝΟΚΙΑ παρέχει χωρίς οπτική επαφή τη λειτουργία της αυτοματοποιημένης πτήσης και τον έλεγχο των περιοχών στις οποίες δεν επιτρέπονται οι πτήσεις, ούτως ώστε το κάθε drone να λειτουργεί με ασφάλεια σε πυκνοκατοικημένες πόλεις και αγροτικές περιοχές.

Με το UTM τα drones είναι εξοπλισμένα με modem UTM Nokia το οποίο αποτελείται από μονάδα LTE, πομποδέκτη GPS και άλλο εξοπλισμό τηλεμετρίας, ούτως ώστε να ανταλλάσσουν δεδομένα και να εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία της πτήσης εντός αστικού χώρου.

Δείτε το Video του συτήματος UTM Nokia


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.