Πετυχημένο ντεμπούτο του MALE τύπου Rustom IIΤην επιτυχή παρθενική δοκιμαστική πτήση του εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης, μεσαίου υψομέτρου – μακράς αυτονομίας (MALE: Medium Altitude – Long Endurance) μη επανδρωμένου αεροχήματος Rustom II, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Όπως έγινε γνωστό, η πτήση έλαβε χώρα στο πεδίο πτητικών δοκιμών Chitradurga, στην πολιτεία Karnataka, στην Ινδία. Κατά το υπουργείο Άμυνας η δοκιμαστική πτήση επέτυχε τον κύριο αντικειμενικό σκοπό που είχε τεθεί και ειδικότερα την απόδειξη των πτητικών δυνατοτήτων του αεροχήματος σε όλες τις φάσεις συμπεριλαμβανομένων της απογείωσης και της προσγείωσης.

Παρά το γεγονός ότι το UAV έχει εμβέλεια 250 χιλιομέτρων η δοκιμαστική πτήση περιορίστηκε σε εμβέλεια μικρότερη των 100 χιλιόμετρων. Το εκπετάσματος 21 μέτρων Rustom II έχει βάρος 1,8 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου αποστολής βάρους 350 κιλών. Η αυτονομία του είναι μεγαλύτερη από 24 ώρες.

Το Rustom II έχει σχεδιαστεί για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων και των τριών Κλάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας και εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 12 ακόμη δοκιμαστικές πτήσης προτού αποδοθεί για την εκτέλεση δοκιμών επικύρωσης των επιδόσεων από τον χρήστη.

Σε υπηρεσία το Rustom II θα αναλάβει αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης, πρόσκτησης στόχων, κατάδειξης στόχων, αναμεταδότη επικοινωνιών, συλλογής πληροφοριών σημάτων (SIGINT) και αξιολόγησης αποτελεσμάτων προσβολών (BDA: Battle Damage Assessment).

Το αερόχημα εφόσον αποκτήσει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα θα αρχίσει να αντικαθιστά τα ισραηλινής προέλευσης μη επανδρωμένα αεροχήματα Heron που σήμερα επιχειρούν η Αεροπορία και το Ναυτικό της Ινδίας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.