Το όπλο που εμποδίζει τα drones να πετάνε σε απαγορευμένες περιοχές


Η εταιρεία DroneShield από την Αυστραλία σχέδιασε ένα νέο φορητό αντι-drone όπλο ή αλλιώς «tactical drone jammer» που εμποδίζει τις πτήσεις σε απαγορευμένες περιοχές.


Το περίπου έξι κιλών όπλο, μπορεί να στοχεύσει σε ένα εύρος μέχρι και δύο χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέτρων παρεμβολών. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την παρεμβολή 2,4 gigahertz και 5,8 gigahertz ζωνών συχνοτήτων, καθώς και GPS και GLONASS (το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης) παρεμβολών. Η μπαταρία του λειτουργεί έως και δύο ώρες.

Το DroneGun είναι μέρος της σειράς DroneShield, αν και είναι ένα από τα λίγα που μπορεί να καταστήσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτός λειτουργίας. Πρόσφατα, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανίχνευση drone μέσω της ακουστικής αίσθησης, καταγράφοντας τους συνήθεις ήχους μιας περιοχής, απομονώνοντάς τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας και αναγνωρίζοντας τον ήχο των αεροσκαφών.

Εκτός από το DroneGun όμως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια εργαλεία, όπως το DroneDefender Battelle, που υπόσχεται τη χρήση διακοπής των ραδιοφωνικών συχνοτήτων ελέγχου για την εμπλοκή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ώστε να το φέρει στο έδαφος, καθώς και το SkyWall της OpenWorks Engineering, που τα συλλαμβάνει με ένα δίχτυ.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.