Χρήση drones σε επιχειρήσεις αναδάσωσηςΗ BioCarbon Engineering αναπτύσσει ένα νέο τρόπο αξιοποίησης της τεχνολογίας προς όφελος του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας drones σε επιχειρήσεις αναδασώσεων και ανάσχεσης της αποψίλωσης των δασών σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα καταφέρει να αντισταθμίσει την μεγάλης κλίμακας αποδάσωση που συντελείται σε όλο τον πλανήτη με αντίστοιχης κλίμακας αναδάσωση χάρη στις πλέον προηγμένες τεχνολογίες. Η καταστροφή των παγκοσμίων δασών λόγω υλοτόμησης, μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εντατικής καλλιέργειας της γης και επέκτασης των αστικών κέντρων μεταφράζεται σε 26 δισεκατομμύρια δέντρα ετησίως.

—Το σύστημα της BioCarbon Engineering

Το σύστημα φύτευσης δέντρων με drones που αναπτύσσει η βρετανική BioCarbon Engineeringστοιχίζει ένα κλάσμα, που δεν ξεπερνά το 15%, των συμβατικών μεθόδων αναδάσωσης, ενώ η ταχύτητα είναι ασύγκριτη. Τα μικρά αεροσκάφη μπορούν να φυτεύσουν δεκάδες χιλιάδες δέντρα κάθε μέρα και να πετύχουν τον στόχο του ενός δισεκατομμυρίου νέων φυτεμένων δέντρων.

Το πρωτότυπο drone εξασφάλισε πέρυσι χρηματοδότηση 20 χιλιάδων στερλινών από το Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Σκολ.

Το σύστημα αναδάσωσης της BioCarbon Engineering δεν βασίζεται μόνο στη σπορά από αέρος, αλλά η αναδάσωση γίνεται στοχευμένα μετά από ανάλυση στοιχείων του εδάφους ώστε να καταρτιστούν αναλυτικοί τρισδιάστατοι χάρτες υψηλής ανάλυσης.

Στη συνέχεια, τα drones εκτελούν «σπορές ακριβείας» σε αυτές τις περιοχές εκτοξεύοντας στο έδαφος με πεπιεσμένο αέρα «πακετάκια» γονιμοποιημένων σπόρων περιβεβλημένων από θρεπτική υδρογέλη ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα.

Μετά τη σπορά, τα drones θα χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και τον έλεγχοτων αναδασωμένων περιοχών ώστε να γίνεται δυνατή η αξιολόγηση της αποκατάστασης των περιοχών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αναδάσωση με drones είναι αποτελεσματικότερη από τη συμβατική μέθοδο με το χέρι διότι γίνεται με γονιμοποιημένους σπόρους, μειώνει τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και άρα το κόστος, ενώ η χαρτογράφηση των αναδασωμένων περιοχών επιτρέπει την εξαγωγή ανεκτίμητων συμπερασμάτων για τα μοντέλα σποράς, τη μορφολογία του εδάφους και τον σωστό χρόνο για τη σπορά.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.