Η χρήση των drones στη ναυτιλία & το project της Maersk Tankers


Τα drones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για μια ποικιλία εργασιών στον ναυτιλιακό κλάδο, κυρίως για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, αλλά και ως μέσο για την ενίσχυση της ασφάλειας. Το λιμάνι του Abu Dhabi έχουν προστεθεί κάμερες-drones στον εξοπλισμό επίβλεψης της ασφάλειας των λιμένων.

Ο Νορβηγικός Νηογνώμονας (DNV GL) πραγματοποίησε τις πρώτες έρευνες της παραγωγής με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών και εξετάζει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκάφων για επιθεωρήσεις πλοίων. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) εξετάζει τη χρήση των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για την παρακολούθηση των σκαφών των προσφύγων και σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αναλάβει την παρακολούθηση της ρύπανσης και των εκπομπών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Maersk Tankers δοκιμάζει την παράδοση σε πλοία μέσω drones τα οποία θα έχουν πιστοποιηθεί για εκρηκτικά περιβάλλοντα.

Ο Markus Kuhn, διευθυντής της αλυσίδας εφοδιασμού της Maersk Tankers, κοιτάζει μέσα από την ομίχλη και εντοπίζει το Maersk Edgar να περιμένει στα παγωμένα νερά της Δανίας.

Ο χειριστής drone Thierry Bauer, ντυμένος χειμωνιάτικα το κρύο μετά από ένα μακρύ ταξίδι από το κέντρο των επιχειρήσεών του στη Νότια Γαλλία, αποδίδει προσεκτικά το φορτίο από μπισκότα της Maersk για τη μεταφορά του.

“Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ ημών και του πλοίου, όσο μπορούμε, διατηρώντας παράλληλα την ορατότητα μέσω της ομίχλης”, αναφέρει ο Kuhn, ο οποίος τρέχει ένα πρόγραμμα δοκιμής πιθανών χρήσεων τους. Η δοκιμή, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια drone του Bauer Xamen Technologies, ήταν η πρώτη χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους για να κάνει μια παράδοση επί του πλοίου.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.