Σύγκρουση drone με αεροσκάφος αποφεύχθηκε στο παρά πέντε στον ουρανό του Λονδίνου


Σε επικίνδυνα μικρή απόσταση βρέθηκαν drone και επιβατικό αεροσκάφος με 165 επιβαίνοντες ενώ πετούσαν και τα δύο πάνω από το κεντρικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η απόστασή τους ήταν στα 18 μέτρα περίπου, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί από τύχη η σύγκρουσή τους.

Το αεροσκάφος A320 προσέγγιζε το Χίθροου όταν παραλίγο να συγκρουστεί με το τηλεκατευθυνόμενο. Ο πιλότος εντόπισε το drone από το παράθυρο του κόκπιτ την ώρα που το αεροσκάφος περνούσε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων ανατολικά του ουρανοξύστη Shard.

Το πλήρωμα εκτιμά πως το drone πέρασε πάνω από το άκρο του δεξιού φτερού του Boeing.

Το περιστατικό συνέβη στις 18 Ιουλίου και φαίνεται πως η τύχη έπαιξε μεγάλο ρόλο στο αίσιο τέλος της παρ’ ολίγο συνάντησης καθώς ο πιλότος δεν είχε καθόλου χρόνο στη διάθεσή του για να αντιδράσει.

Όπως γράφει η εφημερίδα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το ύψος που μπορούν να πετάξουν drone με βάρος έως 7 κιλά.

Λίγο καιρό πριν αποφασίστηκε drone να ρίχνονται επίτηδες πάνω σε επιβατικά αεροσκάφη στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος που εφαρμόζεται λόγω των φόβων για ενδεχόμενο ατύχημα τέτοιας φύσεως στη Βρετανίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με πάνω από 250.000 λίρες για να μελετηθεί τι μπορεί να συμβεί αν ένα drone χτυπήσει το παράθυρο ή την άτρακτο του αεροσκάφους.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.