Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι προσλαμβάνει drone σε ρόλο... κυνηγού άλλων drones!


Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι πολύ συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα από διελεύσεις drones. Μπορεί να είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου, αλλά έχει αναγκαστεί να κλείσει τρεις φορές μόνο φέτος εξαιτίας παράνομων πτήσεων μη επανδρωμένων συσκευών, προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους υπεύθυνους του αεροδρομίου όσο κυρίως στις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες που υφίσταται απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και αγωνία.

Κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου κλεισίματος, που διήρκεσε 90 λεπτά και συνέβη στις 29 Οκτωβρίου, 22 πτήσεις αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια. Να σημειωθεί ότι κάθε κλείσιμο του αεροδρομίου του Ντουμπάι στοιχίζει 1 εκατ. δολάρια το λεπτό!

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι αναγκάστηκε μετά από όλα αυτά να επιστρατεύσει ένα ειδικό drone σε ρόλο... κυνηγού άλλων drones. Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί θερμική και υπέρυθρη απεικόνιση για τον εντοπισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών που απειλούν να κατευθυνθούν προς το χώρο του αεροδρομίου.

Εάν οι σχετικές δοκιμές αποδειχτούν αποτελεσματικές, τότε το εν λόγω drone-κυνηγός θα... πιάσει δουλειά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. “Δεν είναι δυνατό να χάνονται εκατομμύρια δολάρια λόγω της ανευθυνότητας κάποιου ατόμου που παίζει με την ασφάλεια του αεροδρομίου”, τόνισε ο Salim Al Mansouri, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.