DHL: Πετυχημένες δοκιμές με ParcelcopterΗ DHL Parcel έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία μια τρίμηνη δοκιμασία του τρίτης γενιάς Parcelcopter. Είναι η πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο, που ένας πάροχος υπηρεσιών δεμάτων έχει άμεσα ενσωματώσει το parcelcopter μέσα της αλυσίδας διανομής της.

Οι ιδιώτες πελάτες στο Reit im Winkl και πάνω στο οροπέδιο Winklmoosalm κλήθηκαν να δοκιμάσουν τους ειδικά σχεδιασμένους Packstations, που ονομάστηκαν Parcelcopter Skyport. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου τριών μηνών, θα μπορούσαν απλά να τοποθετήσουν τα αντικείμενα τους στο Skyport και να ξεκινήσει η αυτοματοποιημένη αποστολή και παράδοση από το Parcelcopter. Ένα σύνολο 130 αυτόνομων διαδρομών φόρτωσης και εκφόρτωσης πραγματοποιήθηκαν τελικά.


Αυτοματοποιημένη φόρτωση και εκφόρτωση μέσω Parcelcopter SkyPort 

Στο πλαίσιο της δοκιμής, το τεχνικά αναβαθμισμένο όχημα ήταν σε θέση να μεταφέρει βαρύτερα φορτία, να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις και να κάνει παραδόσεις σε μια αλπική περιοχή γνωστή για τις γεωγραφικές και μετεωρολογικές προκλήσεις. Ο πρώτος στόχος ήταν να ελέγξουν τις ταχέως μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και τη σοβαρή διακύμανση της θερμοκρασίας στην περιοχή δοκιμής. 

Όταν αυτό επιτευχθεί, το DHL Parcelcopter τότε πραγματοποίησε μια σειρά από άψογες πτήσεις. Κάθε ταξίδι μετ’ επιστροφής από την κοιλάδα μέχρι το οροπέδιο στα περίπου 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας καλύπτει οκτώ χιλιόμετρα της πτήσης. Το φορτίο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν συνήθως είτε αθλητικά είδη είτε επείγοντα φάρμακα και έφτανε στο σταθμό Alm μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά από την απογείωση. 

Το ίδιο το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Είμαστε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που είναι σε θέση να παρέχει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος μεταφοράς για παράδοση στον τελικό πελάτη. Με αυτό το συνδυασμό της πλήρως αυτοματοποιημένης φόρτωσης και εκφόρτωσης, καθώς και το αυξημένο φορτίο μεταφοράς του Parcelcopter μας, έχουμε επιτύχει ένα επίπεδο τεχνικής και διαδικαστικής ωριμότητας, που επιτρέπει τελικά τις δοκιμές σε αστικές περιοχές», δήλωσε ο Jürgen Gerdes , μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Deutsche Post DHL . 

Η επιτυχία του έργου αντανακλά μια εξαιρετική συνεργασία τόσο με την κοινότητα του Reit im Winkl, καθώς και με τους σχετικούς φορείς της πολιτείας : το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών (BMVI) καθόρισε μια απαγορευμένη ζώνη πτήσεων ειδικά για αυτό το ερευνητικό έργο, και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την Περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας παρείχε τις απαραίτητες αποστάσεις πτήσης. Μαζί με αξιωματούχους από την κοινότητα του Reit im Winkl, όλες οι λεπτομέρειες είχαν μελετηθεί για να διασφαλιστεί ότι το έργο θα μπορούσε να λειτουργήσει με ασφάλεια και χωρίς διακοπή ανά πάσα στιγμή. 


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.