Στα $12 δις τα έσοδα από πωλήσεις drones, παγκοσμίως, το 2021


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αναφέρονται σε σχετικό report της BI Intelligence, τα έσοδα από πωλήσεις drones, στην παγκόσμια αγορά, θα κινηθούν το 2021 στα επίπεδα των $12 δις. Τη δυναμική της αγοράς και τις προοπτικές της – αναμενόμενης - ραγδαίας εξέλιξης της, υπογραμμίζει το γεγονός ότι τα έσοδα από πωλήσεις drones κινήθηκαν, παγκοσμίως, το 2015 στα $8 δις. 
Οι πωλήσεις drones, για απλή χρήση από ιδιώτες καταναλωτές, θα υπερ-τετραπλασιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια
Όπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση, οι πωλήσεις drones, για απλή χρήση από ιδιώτες καταναλωτές, θα υπερ-τετραπλασιαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια, με την άνοδο να τροφοδοτείται, κυρίως, από την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών, την αποκλιμάκωση των τιμών και την καινοτομία των συσκευών. Και οι τρεις παράγοντες εκτιμάται ότι θα κάνουν ευκολότερη και ελκυστικότερη τη χρήση των drones από …αρχάριους, ήτοι καταναλωτές που μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία εξοικείωση με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι πωλήσεις των drones για επαγγελματική χρήση από επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, σαφέστατα και θα υπερβούν, σύμφωνα με την ανάλυση, εκείνες από ιδιώτες καταναλωτές, εντός της προσεχούς πενταετίας, τόσο σε επίπεδο όγκου, όσο και σε ό,τι αφορά στα έσοδα της αγοράς. Σε αυτήν την άνοδο, συμβάλει η αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για τα drones στις ΗΠΑ και την ΕΕ, τις δύο μεγαλύτερες δυνητικές αγορές για τους κατασκευαστές drones. 

Στρατιωτική χρήση

Σύμφωνα με τους αναλυτές του BI Intelligence και όσα επισημαίνουν στο σχετικό report, ο στρατιωτικός τομέας θα συνεχίσει να ηγείται των επενδύσεων σε drones, σε παγκόσμια βάση. Η στρατιωτική βιομηχανία θα στηρίξει σε ένα μεγάλο βαθμό την αγορά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συγκεντρώνοντας τη “μερίδα του λέοντος” των συνολικών δαπανών για drones παγκοσμίως.

Πέραν από τη χρήση τους από τη στρατιωτική βιομηχανία, μια σειρά κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας αρχίζει να συνδέεται όλο και πιο στενά με τις συσκευές drones, καθώς η ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία θεωρείται ικανή να αλλάξει τα δεδομένα. Κλάδοι, όπως αυτός των επαγγελματικών φωτογραφήσεων, των ταχυμεταφορών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και της ασφάλειας, εποπτείας και παρακολούθησης, έχουν αρχίσει να συνδέουν όλο και πιο στενά το μέλλον τους με τα drones.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.