Ρουάντα : Η εταιρεία Zipline φέρνει τα drone στην υπηρεσία της ιατρικής βοήθειας


Η κυβέρνηση της Ρουάντα σε συνεργασία με την εταιρεία Zipline με έδρα το Sillicon Valley φέρνουν τα drone στην υπηρεσία της ιατρικής. Τον τελευταίο χρόνο, το εν λόγω έργο έχει στεφθεί με επιτυχία αφού αυτή η συνεργασία έχει καταφέρει να βοηθήσει σαράντα πέντε νοσοκομεία μέσω της μεταφοράς ιατρικών αποθεμάτων και αυτό είναι μόνο η αρχή.
Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας και πληροφοριών της Ρουάντα, Jean Philibert Nsengimana, τα drone καταφέρνουν να μεταφέρουν παραγγελίες μέσα σε δεκαπέντε λεπτά εν αντιθέσει με τις τέσσερις ώρες που χρειαζόταν ο παραδοσιακός τρόπος. Υπογραμμίζει βέβαια πως οι δυσκολίες δεν εκλείπουν καθώς οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν προβλήματα ορισμένες φορές.

Αποτελεί πολυτέλεια για το νοσοκομείο να διατηρεί αναλλοίωτες ποσότητες αίματος, οπότε ορισμένες παραδόσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε περίπτωση ανάγκης . Έτσι θεωρείται μείζονος σημασίας η γρήγορη ανταπόκριση για μια περιοχή όπως η Ρουάντα που η μεγαλύτερη αιτία θανάτων είναι η αιμορραγία των εγκύων μετά τον τοκετό.

Η χρήση αυτή των drone αποτελεί μεγάλο βήμα για τον αναπτυγμένο κόσμο.

Σχετικά με την ασφάλεια, ο Nsengimana αναφέρει πως σε περίπτωση ύστατης ανάγκης τα drοnes έχουν εξοπλιστεί με αλεξίπτωτα ασφαλείας, με αποτέλεσμα τα ιατρικά αποθέματα να μην υποστούν καμία ζημιά. Πέραν αυτού, ένα ακόμα στοιχείο που τα ξεχωρίζει και τα καθιστά πιο αποδοτικά από τα απλά drοnes είναι το μεγάλο φτερό που διαθέτουν το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να διανύουν αποστάσεις μέχρι 93 μιλίων. Τέλος, μόλις καταφτάνει στον προορισμό του απελευθερώνει το δέμα με την βοήθεια του αλεξίπτωτου.

Ο πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame θα εγκαινιάσει τα drοnes την Παρασκευή και η εταιρεία υπόσχεται πως το κόστος τους δεν θα υπερβαίνει αυτό των παραδοσιακών τρόπων μεταφοράς.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.