Η “ΚOΥΤΙΝΑΣ Α.Ε. ” πρωτοπόρος στην ασφάλιση “Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών“ (Drones)


Η τεχνολογία και οι εφαρμογές των Drones εξελίσσονται ραγδαία. Το θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει θέματα διαδικασιών και χρήσεων με τρόπο αποδεκτό και ασφαλή για το κοινωνικό σύνολο ακολουθεί και εξελίσσεται (βλ. σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση goo.gl/Md0hMG).

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα εξειδικευμένο αντικείμενο σε μια περιορισμένη αγορά όπως αυτή της Ελλάδας, η “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε., Insurance Brokers, Coverholder at Lloyd’s” από τις αρχές του έτους 2016 προχώρησε στη δημιουργία ενός μοναδικού ασφαλιστικού προϊόντος σε συνεργασία με τους Lloyd’s.

Στις 27-29 Μαΐου 2016, η “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.” έλαβε μέρος ως Εκθέτης στην 1η Έκθεση για «Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα» DRONE EXPO στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, όπου στο πλαίσιο της εκδήλωσης UAV Conference ο κ. Γιώργος Κουτίνας παρουσίασε το θέμα “Ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων & ευθυνών από τη χρήση Drones”.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο ελληνικός κανονισμός για τη χρήση των drones, με ισχύ από 1/1/2017, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως θα είναι υποχρεωτική η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης. Σημειώνεται πως στη διαβούλευση που είχε προηγηθεί για την κατάρτιση του Κανονισμού, οι κκ Γιώργος Κουτίνας και Δρ Κυριάκος Τσιφλάκος της “ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε.”, κατέθεσαν απόψεις αναφορικά με την αναγκαιότητα της Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης και οι οποίες διαπιστώνεται πως υιοθετήθηκαν πλήρως.

Το ασφαλιστικό προϊόν Lloyd’s με τη διεθνή επωνυμία “UAV Protect”, εμπίπτει στον κλάδο ασφάλισης κινδύνων αεροπλοΐας (Aviation Insurance) και καλύπτει:

1. Απώλεια ή ζημιά στο ίδιο το Drone:
  • Αντικατάσταση ή επισκευή του Drone
  • Κάλυψη επίγειου συστήματος πλοήγησης
  • Κάλυψη πρόσθετου φορτίου (payload)
2. Αστική Ευθύνη από τη χρήση του Drone:
  • Αποζημίωση για σωματικές βλάβες/ θάνατο
  • Αποζημίωση για υλικές ζημιές Τρίτων
  • Ορια κάλυψης κατ’ ελάχιστο το ποσό των 1.000.000€
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.