Οι αμπελώνες της Κορινθίας που καλλιεργούνται με drones


Eπτά παραγωγοί από το Κιάτο Κορινθίας, πριν από έξι χρόνια ίδρυσαν την εταιρεία «Πήγασος Αγροδιατροφική» Α.Σ. («7Grapes»). Πολλαπλασιάστηκαν γρήγορα και εργάστηκαν στην κατεύθυνση της ποιοτικής γεωργίας εφαρμόζοντας σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές.

Συγκεκριμένα τοποθέτησαν μετεωρολογικούς σταθμούς σε διάφορα αμπέλια οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία από το περιβάλλον (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια κ.λπ.), ενώ με την πτήση drones πάνω από τους αμπελώνες και τους αισθητήρες που αυτά διαθέτουν παρακολουθούν τα επίπεδα υγρασίας και διαφοροποιήσεις των σταφυλιών.

Με τη βοήθεια ενός λογισμικού προγράμματος που μπορεί να προβλέψει ενδεχόμενες ασθένειες και το κατάλληλο πότισμα και λίπανση των καλλιεργούμενων εκτάσεων βελτιώθηκε η ποιότητα του σταφυλιού, ενώ παράλληλα μειώθηκε το κόστος καλλιέργειας.

Παράλληλα, μέσω της πρότυπης μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας σταφυλιού στην Κόρινθο (δυναμικότητας συσκευασίας 4.500 τόνων), που απασχολεί 400 εργαζομένους, μειώνεται ο χρόνος διάθεσης του ευαίσθητου προϊόντος στις 100 ώρες από την παραλαβή μέχρι την τοποθέτησή του στο ράφι.

Σήμερα τα σταφύλια της «Πήγασος Αγροδιατροφική» Α.Σ. («7Grapes») από την Κορινθία  «ταξιδεύουν» στα κορυφαία σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.