Σε εφαρμογή σύστημα ανίχνευσης και απομάκρυνσης των “ενοχλητικών” Drones


Η χρήση των drones, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η παρουσία τους στον ουρανό να αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις. Επίσης, με τη χρήση Drones γίνονται πολλές φορές παράνομες βιντεοσκοπήσεις σε ιδιωτικούς χώρους, σε αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και σε στρατόπεδα, ενώ έχει παρατηρηθεί μεταφορά παράνομων ουσιών στα σύνορα χωρών όπως των ΗΠΑ ή ακόμα και παράνομη μεταφορά ναρκωτικών σε φυλακές.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται επίσης λόγος για τη χρήση drones από τρομοκράτες, καθώς μπορούν να πλησιάσουν ευκολότερα τους στόχους τους.

Η αμερικάνικη εταιρεία DEDRONE σε συνεργασία με την AirBus δημιούργησε ένα σύστημα με αισθητήρες όπου μπορεί να ανιχνεύσει τη παρουσία drone και να πετύχει τη διακοπή της επικοινωνίας του με τον πιλότο. Στη συνέχεια, με παρεμβολές στο σύστημα τηλεκατεύθυνσης του Drone μπορεί να του αλλάξει πορεία και να το απομακρύνει από την περιοχή.

Έως σήμερα οι συσκευές αντι-drone περιορίζονταν μόνο στο να εντοπίσουν τα drones. Η DEDRONE κατάφερε να δημιουργήσει σύστημα όπου έχει τη δυνατότητα να παίρνει τον έλεγχο του «ενοχλητικού» drone και το απομακρύνει από την περιοχή.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.