Πετάμε μαζί με ένα drone!Δεν πρόκειται για άλλο ένα VR headset, αλλά για τα ειδικά γυαλιά της DJI, τα οποία μας επιτρέπουν να βλέπουμε ό,τι βλέπει το drone μας (αρκεί να είναι Phantom της DJI προφανώς).

Η πιο γνωστή εταιρεία κατασκευής drone, η κινέζικη DJI κυκλοφόρησε ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία μοιάζουν με τις μάσκες εικονικής πραγματικότητας που ξέρουμε, αλλά στην ουσία είναι τα «μάτια» του drone, αφού μας επιτρέπουμε να βλέπουμε ο΄,τι βλέπει εκείνο.

Τα γυαλιά αυτά (τα οποία ονομάζονται DJI Goggles) συνδέονται ασύρματα με το νέο drone της εταιρείας, το MavicPro και μεταδίδουν εικόνα ανάλυσης 1080p.

Προς το παρόν, όπως προαναφέραμε, τα γυαλιά είναι συμβατά με το νέο μοντέλο της DJI, αλλά σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε συμβατότητα και με τα άλλα γνωστά μοντέλα. Τα DJI Goggles χρησιμοποιούν την τεχνολογία της εταιρείας για ασύρματη μετάδοση εικόνας υψηλής ευκρίνειας OcuSync και στο εσωτερικό βρίσκονται δύο οθόνες 1080p αντί για μία οθόνη χωρισμένη στα δύο και το οπτικό πεδίο είναι 85 μοίρες, λίγο πιο μικρό από το οπτικό πεδίο των Oculus Rift και HTC Vive, αλλά και πάλι είναι μια χαρά.


Δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον δεν αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της DJI, αισθητήρες αναγνώρισης κίνησης με τους οποίους αυτός που φορά τα DJI Goggles να μπορεί να κινεί την κάμερα του drone, αλλά πάλι είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα θα βγουν πιο ακριβά μοντέλα με ένα σωρό αισθητήρες και συνδέσεις (δεν ξέρουμε εάν έχει HDMI-In για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν VR headset).

Ωστόσο, μπορούν να συνδεθούν δύο DJI Goggles μαζί για να πετάξετε με έναν φίλο παρέα (εικονικά προφανώς, διότι αυτό που πετά στην πραγματικότητα είναι το drone).


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.