Ο έλληνας Ανδρέας Ραπτόπουλος στο video που ακολουθεί παρουσιάζει το καινοτόμο project της εταιρίας Matternet

Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος σε δοκιμές drones στο Μπουτάν
Ήδη από το 2011, με έδρα την ηλιόλουστη California, ο μεγαλωμένος στην Αθήνα και απόφοιτος του τμήματος αεροναυπηγών της Πάτρας, Ανδρέας Ραπτόπουλος είχε ξεκινήσει να θέτει σε εφαρμογή την ριζοσπαστική του ιδέα με επίκεντρο τον άνθρωπο: να δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταφορών από αέρος, όπου μικρά, μη επανδρωμένα οχήματα (τα γνωστά μας drones), θα μεταφέρουν "πακέτα" με βάρος έως και δύο κιλά σε αποστάσεις μεγαλύτερες ακόμα και των 20 χιλιομέτρων. 


Προτεραιότητα σε αυτή την ιδέα μεταφοράς προϊόντων θα έχουν τα φάρμακα και ο ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός σε άτομα που τον έχουν πραγματικά ανάγκη και βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της υδρογείου.

Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art στον τομέα του design, ο πολυπράγμων Ανδρέας, μετακόμισε με την οικογένειά του στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο...θρυλικό Palo Alto της California, περιοχή που εδρεύουν μεταξύ άλλων οι Google, Apple, Facebook και άλλες εκ των δημοφιλέστερων εταιρειών τεχνολογίας. Στα εργαστήρια της Matternet

Εκεί, ίδρυσε το 2011 τη start-up εταιρεία"Matternet". H λέξη περιλαμβάνει την έννοια της ύλης και του δικτύου και πρόκειται για όρο που επινοήσε ο ίδιος. Πράγματι, αν ανατρέξουμε στο ομώνυμο λήμμα της Wikipedia επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.