Η εταιρία SECOM CO, LTD γνωστοποίησε ένα νέο drone για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο ΤόκυοΜια ιαπωνική εταιρία σχεδιάζει να χρησιμοποήσει drones για να παρέχει ασφάλεια κατά τη διάρκεια υπαίθριων γεγονότων το 2020 στους ολυμπιακούς και παρολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο.

Η εταιρία Secom Co, Ltd γνωστοποίησε το πρωτότυπο για τους αγώνες, ενα μη επανδρωμένο αερόστατο μήκους 15 μέτρων, εξοπλισμένο με εξελιγμένο σύστημα βιντεολήψης, ενα ισχυρότατο κατευθυντικό μικρόφωνο και φακούς.

Το drone θα μπορεί να παραμένει στον αέρα για 2 ώρες και να ταξιδεύει με ταχύτητα περίπου 50 χλμ/ώρα. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα GPS, θα συλλέγει εικόνες και ήχους από το έδαφος απο ένα υψόμετρο περίπου 100 μέτρων, αναμεταδίδοντας τις πληροφορίες σε ένα κέντρο επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο drone θα τηλε-χειρίζεται από προσωπικό που θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά που θα επιτρέπουν την κίνηση και τον έλεγχο της κάμερας με απλές κινήσεις του κεφαλιού!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη εδώ και τρια χρόνια και η Secom σχεδιάζει να αρχίσει να πουλάει τα συγκεκριμένα μοντέλα το 2016, με τη μεγάλη προγραμματισμένη ευρεία χρήση τους να ειναι αυτή στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.