Το μέλλον της αγροτεχνολογίας είναι τα Drones και τα ρομπότ
Ήδη οι τομείς υψηλής τεχνολογίας για τον αγροτικό κλάδο έφτασαν σε αξία τα 3 δισ. δολάρια (περίπου 2,66 δισ. ευρώ) και προβλέπεται ότι η αγορά για τα αγροτικά drones και τα ρομπότ θα ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια (περίπου 8,9 δισ. ευρώ) μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε το ινστιτούτο IDTechEx που έχει την έδρα του στο Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα, σύμφωνα στην ίδια έκθεση οι αναλυτές προβλέπουν ότι η χρήση των drones θα οδηγήσει σε νέα επίπεδα τη γεωργία ακριβείας και θα ηγείται και στον κλάδο των αγροχημικών επιχειρήσεων. 

Όσον αφορά τη χρήση της ρομποτικής, σύμφωνα με την έκθεση του IDTechEx, παρατηρούμε ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο ότι χρησιμοποιείται από γαλακτοκομικές μονάδες για το τάισμα των αγελάδων, την καθαριότητα και το άρμεγμα. Σύντομα θα γίνει το πέρασμα της ρομποτικής και στα οπωροκηπευτικά. Υπάρχουν μάλιστα παραδείγματα με παραγωγούς φράουλας, μήλων και εσπεριδοειδών που χρησιμοποιούν πρότυπα σε τελικό στάδιο. Ωστόσο, οι πρώτες εμπορικά διαθέσιμες μηχανές θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2020.

Εν τω μεταξύ τα αυτόνομα τρακτέρ ήδη είναι πραγματικότητα στους αγρούς, με καθοδήγηση τους από μακριά και με τεχνολογίες αυτόματης οδήγησης. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στη βελτίωση και μείωση του κόστους της τεχνολογίας των GPS. Ανά τον κόσμο 300.000 τρακτέρ είναι εξοπλισμένα με τέτοια εξαρτήματα και πουλιούνται ήδη από το 2016.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.