Η πρώτη ταινία γυρισμένη αποκλειστικά από drones (VIDEO)Σκηνοθετημένη από τον αρχιτέκτονα Liam Young, το “In The Robot Skies” αποτελεί την πρώτη ταινία που είναι γυρισμένη αποκλειστικά από αυτόνομα, με προγραμματισμένη πορεία drones.

Η έλλειψη του ανθρώπινου παράγοντα στα γυρίσματα, είναι κάτι περισσότερο από ένα διαφημιστικό τρικ. Το σενάριο της ταινίας διαδραματίζεται γύρω από μία ιστορία αγάπης στο κοντινό μέλλον, όπου τα αυτόνομα drones της αστυνομίας είναι παντού:Ενώ έχουν προηγηθεί πολλές ταινίες που περιέχουν μερικές σκηνές από την κάμερα ενός drone, η συγκεκριμένη είναι αποκλειστικά γυρισμένη από Drone. Το σενάριο της μπορεί να μοιάζει “φανταστικό”, αλλά πολλές από τις αναφερόμενες ιστορίες μπορεί να γίνουν πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον.

Για παράδειγμα η αστυνόμευση των μεγαλουπόλεων από drones. Έχουμε διαβάσει ότι στην Αμερική ήδη ετοιμάζουν νέο νόμο που θα επιτρέπει στα αστυνομικά μέσα του κράτους, να χρησιμοποιούν μη-επανδρωμένα σκάφη – Drones, προκειμένου να ελέγξουν περιοχές.


” Μέσα από τα μάτια των Drones, βλέπουμε δύο έφηβους που είναι υπό αστυνόμευση των Drones στις πολυκατοικίες του στο Λονδίνο του μέλλοντος. Έτσι χακάρουν ένα δικό τους drone προκειμένου να ανταλλάσσουν γραμμένα μηνύματα μεταξύ τους, ακριβώς όπως ανταλλάσσαμε χαρτάκια στις τάξεις των σχολείων μας. ” Αναφέρει η περίληψη της ταινίας.

Από τεχνικής απόψεως, ο Liam Young συνεργάστηκε με μία ομάδα από το Βέλγιο: “Embedded and Artificially intelligent Vision Lab” για να αναπτύξει τις τελικές, κινηματογραφικές κινήσεις των Drones. Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και θα συνοδευτεί από live perfomance του μουσικού παραγωγού Forest Swords. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Πηγή
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.