Η.Π.Α.: Drones θα κάνουν delivery σε φοιτητές!Είναι το όνειρο του βαριεστημένου κολεγιόπαιδου: η Alphabet Ιnc., ο όμιλος στον οποίο ανήκει πλέον η Google, ξεκινά τη διανομή μπουρίτος με drone σε μια πανεπιστημιούπολη της Βιρτζίνια.

Η δοκιμή πραγματοποιείται από την Project Wing, μια εταιρεία του ομίλου που αναπτύσσει drone για διανομές προϊόντων, σε συνεργασία με την αλυσίδα εστιατορίων Chipotle Mexican Grill και το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο και Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, περισσότερο γνωστό ως Virginia Tech.

Είναι μεγαλύτερη δοκιμή διανομής με drone στις ΗΠΑ, αν και η Amazon ήδη έχει ξεκινήσει ανάλογες δοκιμές στη Βρετανία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.


Η Project Wing θα χρησιμοποιεί υβριδικά drone που μπορούν να πετούν σαν αεροπλάνα και να αιωρούνται όπως τα ελικόπτερα. Θα παραλαμβάνουν τα μπουρίτος από φορτηγό της Chipotle και θα τα παραδίδουν στον παραλήπτη κατεβάζοντάς τα με γάντζο.

Για τη δοκιμή δόθηκε ειδική άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), η οποία εξέδωσε τον Ιούνιο νέο κανονισμό για τις πτήσεις εμπορικών drone, επιφυλάχθηκε όμως να 
εκδώσει αργότερα ξεχωριστούς κανόνες κανονισμό για τις διανομές μέσω drone.

Η Project Wing συνεργάζεται εξάλλου με τη NASA για την ανάπτυξη συστήματος εναέριας κυκλοφορίας για αυτόνομα drone.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.