Με τη βοήθεια drone καταγράφηκαν εικόνες από ένα σπάνιο λευκό φαλαινάκι


Δόθηκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, ένα βίντεο από μια επιστημονική ομάδα της Αυστραλίας, η οποία με τη χρήση ενός μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους (drone) κατάφεραν να καταγράψουν τις εικόνες από μια μαύρη φάλαινα που κολυμπούσε στα ανοιχτά των ακτών της χώρας, παρέα με το κατάλευκο μωράκι της. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο θέαμα. Η ομάδα βρίσκονταν στην περιοχή, στα πλαίσια μιας έρευνας που κάνουν, για την καταγραφή από αέρος του πληθυσμού των φαλαινών νότου, ανοιχτά της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο Φρέντρικ Κρίστιανσεν, της Μονάδας Ερευνών για Κητώδη του Πανεπιστημίου Μέρντοκ (Mucru) του Περθ, δήλωσε: «Τα drones επιτρέπουν να κάνουμε μετρήσεις σχετικά με το μέγεθος και την κατάσταση των φαλαινών του νότου χωρίς να τις ενοχλούμε». Μέσα από τη χρήση των drones, δίνεται μια νέα οπτική σχετικά με τα επιβλητικά θαλάσσια θηλαστικά, ανέφερε ο συνάδελφός του Λαρς Μπέτζντερ, που συμμετείχε στις βιντεοσκοπήσεις που έγιναν την περίοδο του Ιουλίου-Αυγούστου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η φάλαινα του νότου δεν βρίσκεται στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της, παρουσιάζει ενδείξεις αποκατάστασης, ειδικά μετά τη μείωση που είχε καταγραφεί τον περασμένο αιώνα, εξαιτίας της φαλαινοθηρίας. Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός τους παραμένει ακόμα περιορισμένος. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στα ανοιχτά της Αυστραλίας, ζουν περίπου 3.000 φάλαινες του νότου. Στατιστικά, από τα μωρά των μαύρων φαλαινών της Αυστραλίας, μόνο ένα 5% αυτών εμφανίζουν λευκό χρώμα και αυτό, πριν να αλλάξει και να γίνει μαύρο, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.