Νέο υποβρύχιο drone για τους λάτρεις των ωκεανών


Οι εξερευνητές David Lang και Eric Stackpole δημιούργησαν τον πρώτο υποβρύχιο drone χαμηλού κόστους στον κόσμο.
Το 2012, ο Eric είπε στον David για την ύπαρξη χρυσού μέσα σε μια υποβρύχια σπηλιά στην Καλιφόρνια που μόλις είχε αρχίσει να ανακαλύπτεται. Έτσι οι δύο τους, που ήθελαν να γίνουν εκατομμυριούχοι, άρχισαν να σκέφτονται τρόπους εντοπισμού και εξόρυξης του κρυμμένου θησαυρού.


Ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να βουτήξουν αρκετά βαθιά μέσα στο σπήλαιο οι ίδιοι, έτσι αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ROV). Αλλά δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που ήταν οικονομικά προσιτό και προσβάσιμο. Έτσι, ο David και ο Eric αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους . Αρχικά έστησαν το OpenROV, μια ανοικτή κοινότητα όπου όλοι οι λάτρεις των ωκεανών και μηχανολογίας θα μπορούσαν να κριτικάρουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους και να τους βοηθήσουν να καλυτερεύσουν τα προϊόντα τους. Τελικά κατέληξαν στον Trident.


Ο David Lang δήλωσε ότι ο Trident είναι ένας απλός και προσιτός τρόπος καταδύσεων και εξερεύνησης μέσω drone ενός κόσμου που δεν έχουν δει ποτέ ανθρώπινα μάτια. Με πάνω από το 95 τοις εκατό του ωκεανού ανεξερεύνητο, ο David λέει ότι οι υποβρύχιοι drone όπως αυτός είναι το μέλλον για την επιστημονική έρευνα και τη σοβαρή διερεύνηση.

Το Trident απευθύνεται επίσης στους ερασιτέχνες λάτρεις των ωκεανών εκεί έξω. Ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω ενός smartphone, laptop ή joystick και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ακουστικό VR, προσφέροντας εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το OpenROV Trident είναι ένα υποβρύχιο drone με τρεις έλικες προώθησης, το οποίο έχει διαστάσεις 20 x 40 x 80 εκατοστά (Π x M x Y) και ζυγίζει μόλις 2.9 κιλά.


Μπορεί να κινηθεί μέσα στο νερό με ταχύτητα που πιάνει τα 2 μέτρα το δευτερόλεπτο και μπορεί να φτάσει μέχρι 100 μέτρα βάρος (παρέχεται καλώδιο μήκους 25 μέτρων και αργότερα θα διατίθενται καλώδια και σε μεγαλύτερο μήκος).

Στο μπροστινό του μέρος έχει δύο LED φώτα και μία κάμερα HD, η οποία στέλνει ζωντανή εικόνα μέσω WiFi στον χρήστη του, ενώ οι μπαταρίες του (LiFePO4) επιτρέπουν την λειτουργία του για 3 ώρες.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.