Τα drones στην υπηρεσία των hackers


Οι hackers θα μπορούσαν να επιστρατεύσουν drones για να εισβάλλουν στις τηλεπικοινωνίες εταιρειών και άλλων οργανισμών προειδοποιούν ειδικοί στην διαδικτυακή ασφάλεια ενόψει της ετήσιας συνάντησης του κλάδου στο Λας Βέγκας.

Ένα απλό drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε WiFi, Bluetooth και άλλες ασύρματες συνδέσεις, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τις ανέπαφες πληρωμές με πιστωτικές κάρτες. Γεγονός που καθιστά την υποκλοπή πληροφοριών σε ένα κτήριο γραφείων πολύ εύκολη.

Ο Francis Brown, εταίρος στη εταιρεία συμβούλων σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια Bishop Fox, σημειώνει ότι μπορούν να κατασκευαστούν drones που είναι σαν «φορητοί υπολογιστές που μπορούν να πετάξουν». Ο ίδιος και οι ερευνητές του είχαν αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες διαδικτυακής ασφάλειας για να ελεγχθούν οι συνδέσεις και να προστατευτούν οι επιχειρήσεις από επιθέσεις από άλλα drones. 

Drones αυτού του είδους θα μπορούσαν να στοχεύσουν «ανοιχτά» WiFi αλλά και μικρής εμβέλειας ασύρματες συνδέσεις Bluetooth σαν αυτές που χρησιμοποιούν τα ασύρματα ποντίκια και πληκτρολόγια. Πρόκειται για συσκευές που δεν προστατεύονται με κάποιο τρόπο καθώς θεωρείται πως κάποιος με κακόβουλες προθέσεις δεν θα φτάσει ποτέ τόσο κοντά για να παρέμβει στην σύνδεση.

Ο David Latimer, ένας ερευνητής για το έργο, δηλώνει ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα γι 'αυτή την απειλή. «Ένα drone θα μπορούσε να προσγειωθεί στις ταράτσα ενός κτηρίου και να καταγράφει το τι πληκτρολογούν οι άνθρωποι μέσα σε αυτό ή να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο μιας εταιρείας μέσω του WiFi», προσθέτει.

Καθώς η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, διάφοροι οργανισμοί προσπαθούν να περιορίσουν την χρήση τους πάνω από τα κτήρια τους. Κάποιοι όπως η αστυνομία του Τόκυο και το Michigan Tech University έχουν αναπτύξει drones που κουβαλούν δίχτυα για να πιάνουν άλλα drones. H αμερικανική εταιρεία Battelle έχει δημιουργήσει το DroneDefender το οποίο ρίχνει drones από τον ουρανό με τη χρήση ραδιοκυμάτων. Άλλοι έχουν καταφύγει σε μεθόδους χαμηλής τεχνολογίας, όπως η αστυνομία της Ολλανδίας που έχει εκπαιδεύσει έναν αετό να επιτίθεται σε drones.

Η Bishop Fox θα παρουσιάσει την έρευνά της αυτή την εβδομάδα στο Black Hat, το ετήσιο συνέδριο στο Λας Βέγκας, όπου οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας αποκαλύπτουν τα τρωτά σημεία που έχουν ανακαλυφθεί στα πάντα, από τα αυτοκίνητα μέχρι τους ανελκυστήρες. Η εταιρεία θα μοιραστεί το σχέδιο του drone της δωρεάν. Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να εξασφαλιστεί ότι θα χρησιμοποιείται για να υπερασπιστεί και όχι να επιτεθεί σε δίκτυα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.