Σε θέση μάχης το νέο υπερ-drone PD-100


Κατά τη διάρκεια τεστ νέων στρατιωτικών τεχνολογιών της «Pacific Manned-Unmanned Initiative» (PACMAN-Ι) στη Χαβάη, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο PD-100.

Με μέγεθος ενός μικρού πουλιού ο νέος αυτός τύπος drone μπορεί να φτάσει το πτητικό ύψος των 8000 ποδών, ενώ είναι εξοπλισμένο με τρεις κάμερες, που μπορούν να κινηματογραφήσουν τις θέσεις και κινήσεις αντιπάλων σε ένα πεδίο μάχης, και να μεταδώσουν τις εικόνες αυτές στο έδαφος.

Λόγω του μικρού του μεγέθους και της αθόρυβης λειτουργίας του, το PD-100 είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο κατά την πτήση, όπως επισήμανε ο Αμερικανός Λοχίας James Roe που συμμετείχε στις δοκιμές.

Το PD-100 μπορεί εξάλλου να απογειωθεί εντός τριών λεπτών κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στις κοινές στρατιωτικές αποστολές.

Το μόνο μειονέκτημα του mini-drone είναι η ζωή της μπαταρίας του, αφού εξαιτίας του μικρού του μεγέθους, μπορεί να πάρει μόνο μικρές μπαταρίες και κατά συνέπεια σύντομες σε διάρκεια ζωής, προσφέροντας ένα συνολικό χρόνο πτήσης του κάθε φορά, περί των 25 λεπτών.

Αναζητώντας έναν τρόπο για να αυξηθεί ο χρόνος αυτός, μηχανικοί προσέθεσαν ένα σακίδιο φόρτισης με αποτέλεσμα η πτητική του διάρκεια να επεκταθεί στις 3.5 ώρες.

Αυτά τα σακίδια φόρτισης επαναφορτίζονται από ρομπότ στο έδαφος που έχουν σχεδιαστεί να χρησιμεύσουν ως κινητές γεννήτριες και τα οποία δοκιμάστηκαν ταυτόχρονα με το PACMAN-I.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.