Μια δημοσίευση της τηλεφωνικής εταιρείας AT&T περιγράφει λεπτομερώς ένα project που ονομάζεται Flying COW ή στα Ελληνικά Ιπτάμενη Αγελάδα. Ναι καλά διαβάσατε.

Το αγελάδα ή COW, βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων Cell on Wings, τα οποία είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας να διανέμει LTE με drones σε περιοχές διακίνησης υψηλού όγκου δεδομένων, όπως συναυλίες, φεστιβάλ, ή σε ένα μέρος μετά από κάποια φυσική καταστροφή σαν μέσο έκτακτης ανάγκης.

«Μια Ιπτάμενη Αγελάδα (Flying COW) θα μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει κάλυψη, ακόμα και όταν ένα όχημα δεν είναι σε θέση να φτάσει σε μια καθορισμένη περιοχή» αναφέρει η δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

Η AT&T αναφέρει ότι επί του παρόντος ερευνά για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και ετοιμάζεται να δοκιμάσει το project σε εθνικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς ενισχυτές σήματος, η AT&T πιστεύει ότι τα drones μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και διαθέσουν ενισχυμένες υπηρεσίες ακριβώς εκεί που χρειάζονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί drones. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιθεωρήσει τα cell towers και να μεταδώσει γρήγορα τα δεδομένα στην ομάδα συντήρησης για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.