Η Airbus σκοτώνει… dronesΜια νέα κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus και της Καλιφορνέζικης startup Dedrone διαθέτει ένα σύστημα ασφαλείας που μπορεί να εντοπίσει drones μίλια μακριά και να τα καταρρίψει.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα δίκτυο από κάμερες, ραντάρ, μικρόφωνα, και κατευθυντικούς σαρωτές που αναπτύχθηκαν από την Dedrone. Το πακέτο μπορεί να ανιχνεύσει και να στοχεύει συνήθη εμπορικά drone επτά μίλια (10 χιλιόμετρα) μακριά.

Η συνεισφορά της Airbus στο σύστημα είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο jammer που διαταράσσει τις επικοινωνίες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

«Τα μικρά drones έχουν κατακτήσει τους χαμηλούς εναέριους χώρους. Τα χρησιμοποιούν εγκληματίες για λαθρεμπόριο, κατασκοπεία και τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dedrone Jörg Lamprecht.

«Προσφέρουμε μια αποτελεσματική λύση για τη νέα αυτή απειλή που θα διατηρήσει ασφαλή τον κατώτερο εναέριο χώρο. Τα συστήματα μας με αυτά της Airbus αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, και συνδυάζουν την έγκαιρη ανίχνευση των drones σε κοντινά και μακρινά πεδία, με τη δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα και αυτόματα αποτελεσματικά αντίμετρα.»

Το σύστημα παρεμβολής της Airbus χρησιμοποιεί μόνο τη συχνότητα που χρησιμοποιείται από τα εμπορικά drones για την επικοινωνία, αφήνοντας άλλες τις άλλες συχνότητες ανεπηρέαστες.


«Σε όλο τον κόσμο, τα περιστατικά με τα καθολικά διαθέσιμα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποκαλύψει ένα κενό ασφαλείας σε σχέση με σημαντικά γεγονότα ή κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως τα αεροδρόμια,» δήλωσε ο Thomas Müller, διευθύνων σύμβουλος της Airbus DS Electronics.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τιμή για το σύστημα αλλά μάλλον θα είναι αρκετά φθηνό ακόμα και για τον μέσο αγοραστή που δεν επιθυμεί να τον κινηματογραφούν drones στην αυλή του.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.