Δείτε το πρώτο ιπτάμενο… αυτοκίνητο! (video)


Μοιάζει περισσότερο με ιπτάμενο παιχνίδι παρά με πραγματικό ιπτάμενο όχημα.Κι όμως το ιδιόμορφο ελικόπτερο – drone που για πολλούς θεωρείται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, έκανε την παρθενική του πτήση πριν μερικές ημέρες στην Γερμανία.

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο ελικόπτερο με 18 έλικες που θυμίζει drone και το οποίο περιλαμβάνει θέσεις για δύο άτομα. Η κατασκευάστρια γερμανική εταιρεία E-Volo, εκτιμά ότι το Volocopter – όπως το ονομάζει – είναι το μελλοντικό όχημα για τις μετακινήσεις στην πόλη και αποτελεί την «πράσινη» εναλλακτική λύση στη χρήση των αυτοκινήτων.

Το όχημα απογειώνεται κάθεται και είναι εύκολο στην πτήση, καθώς το σύστημα ελέγχου για τον χειρισμό του έχει απλοποιηθεί δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει τις βασικές κινήσεις σαν να χειρίζεται το χειριστήριο ενός βιντεοπαιχνιδιού.

Στην πρώτη του πτήση το Volocopter πέταξε λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος με ταχύτητα 25 χιλιόμετρα την ώρα, ωστόσο μελλοντικά το όχημα θα δοκιμαστεί σε μεγαλύτερο ύψος και σε ταχύτητες μέχρι 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη πτήση:


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.