Δοκιμές με drones – «ταχυδρόμους» στην Αυστραλία


Την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν drones για να επιτελούν ρόλο ταχυδρόμου εξετάζει το Αυστραλιανό Ταχυδρομείο ξεκινώντας μια δοκιμή διάρκειας δύο εβδομάδων σε 50 περιοχές.

Στόχος της δοκιμής είναι να διαπιστωθεί πόσο αξιόπιστα είναι τα μη επανδρωμένα σκάφη, πόσο μακριά μπορούν να πετάξουν, τι είδους προϊόντα μπορούν να μεταφέρουν αλλά και να διερευνηθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα παραλάβουν οι καταναλωτές.

Τα drones θα αναλάβουν τη διανομή γραμμάτων και δεμάτων στη Μελβούρνη, με δυνατότητα μεταφοράς βάρους λίγο παραπάνω από ένα κιλό, αλλά σε σχετικά κοντινές διαδρομές, όπως για παράδειγμα από τον δρόμο έως την είσοδο του σπιτιού σε σημεία όπου τα σπίτια είναι απομακρυσμένα. Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα διαρκούν περίπου 15 με 20 λεπτά, ενώ σε περίπτωση που συμβεί κάποια βλάβη, τα drones είναι εφοδιασμένα με αλεξίπτωτα και συναγερμό ώστε να προειδοποιήσουν τους πεζούς.

Εκτός από τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως οι Amazon, Google, Walmart, Alibaba αλλά και η δανέζικη ναυτιλιακή Maersk ενδιαφέρονται και έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές για παραδόσεις με drones.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.