Καταγραφή αγροτικών ζημιών με DRONES


Προωθείται η τεχνολογία ρομποτικής Γεωργίας της NASA και στην χώρα μας

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Καΐσας και το επιτελείο του, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, με σκοπό την προώθηση της ρομποτικής Γεωργίας Ακριβείας στην χώρα μας.

Πρόκειται για τεχνολογία της NASA που από δορυφορική πλέον μετατρέπεται σε ρομποτική με την χρήση μη επανδρωμένων πτητικών οχημάτων (Αγροτικά Drones).

Όπως τονίστηκε από τον κ. Βουλευτή, το άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμογής της θα είναι η καταγραφή των αγροτικών ζημιών από τις θεομηνίες, με απόλυτη ακρίβεια και εντός λίγων 24ώρων!
Επίσης άμεσα θα μπορεί να γίνει η καταγραφή και χαρτογράφηση των βοσκότοπων που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενισχύσεις των κτηνοτρόφων της χώρας μας.

Ενδεικτικά θα μπορεί να γίνεται καταγραφή ζημιών με ταχύτητα έως και 1600 στρέμματα την ώρα, και αυτό χάρη στην φωτογράφηση της υπέρυθρης ακτινοβολίας που αντανακλάται από την χλωροφύλλη των φυτών!

Η τεχνολογία αυτή θα φέρει επανάσταση στις έως τώρα πρακτικές και θα οδηγήσει την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας μας σε εντελώς νέο και πολύ υψηλό επίπεδο μιας και αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων για φυτοφάρμακα και λιπάσματα από 30 έως και 75%!*

Από όλες τις πλευρές διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων και ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.