Οι επενδύσεις στα drones «πετάνε ψηλά»Το 2015 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των drones και δεν αναφερόμαστε μόνο στους κατασκευαστές. Qualcomm, Intel και Google έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια το 2015 στον «καυτό» τομέα των drones.

Σύμφωνα με το CBInsights, το 2012 έγινε μόνο μια επένδυση σε drone Startup ύψους 3 εκατ. δολ. και το 2015 έγιναν 17, με το ύψος των επενδύσεων να φτάνει τα 209 εκατ. δολ. Το 60% των επενδύσεων αφορά επίπεδο Seed και Α γύρου.

Αυτή η τάση σταμάτησε το πρώτο τρίμηνο του 2016, κάτι που έχουμε διαπιστώσει και στις επενδύσεις FinTech, μια και οι επενδύσεις στα drones ακολουθούν και αυτές τη γενική πτωτική τάση επενδύσεων σε Startups γενικά από τα επενδυτικά κεφάλαια.
Θα εξετάσουμε γιατί συμβαίνει αυτό σε προσεχές θέμα.

Η μοναδική επένδυση το 2016 έγινε στην Sky-Future, με τα drones ελέγχων εγκαταστάσεων αερίου και πετρελαίου, με 5,7 εκατ. δολ. στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης από το Airware Commercial Drone Fund.

Άλλα μεγάλα deal του 2015 περιλαμβάνουν 60 εκατ. δολ. στην Yuneec, 50 εκατ. δολ. στην 3D Robotics,22 εκατ. δολ. στις Skycatch και CyPhy Worksκαι 11 εκατ. δολ. στην Swift Navigation με ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα χαρτογράφησης με ακρίβεια εκατοστού.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.