Νέες λύσεις ταξινόμησης από το Νορβηγικό Νηογνώμονα DNVGL


Τα βήματα που κάνει ο Νορβηγικός Νηογνώμονας ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ναυτιλίας αλλά και στις επιπτώσεις από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών παρουσίασε η DNVGL σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Η DNVGL εμφανίστηκε έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για νέες σύγχρονες λύσεις ταξινόμησης ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Remi Eriksen υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας και της ψηφιακής προσαρμογής της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

"Θα αξιοποιήσουμε το 50% των επενδύσεών μας σε καινοτομίες που θα βοηθήσουν εμάς και τους πελάτες μας στην ψηφιακή προσαρμογή" ανέφερε σχετικά. Οι βασικές μας υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων και των επιθεωρήσεων των πλοίων είναι ώριμες για εισαγωγή καινοτόμων λύσεων, όπως έδειξε και η επιτυχία της πρώτης επιθεώρησης παραγωγής με τη χρήση drone. 

Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να επεκτείνουμε τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα drones.

Παράλληλα από φέτος έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέοι κανόνες που έχουν ως στόχο να λάβουν υπόψη τη χρήση μελλοντικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων. 

Σημειώνεται τέλος ότι όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής για την Αν. Μεσόγειο Γ. Χιωτόπουλος, πολλοί πελάτες της DNVGL προέρχονται από την Ελλάδα και για αυτό το σκοπό η ελληνική αγορά είναι η τρίτη κύρια αγορά για τον οργανισμό.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.