Ιπτάμενοι αποθηκάριοι προκαλούν χαμόγελα στους εργοδότες και ανησυχία στους εργαζόμενους


Τα Drones επεκτείνονται σε διάφορες εφαρμογές καθώς η τεχνολογία προσαρμόζεται με θαυμαστό τρόπο και ταχύτατο ρυθμό πάνω στις ιπτάμενες συσκευές. Τώρα μπορούν να εκτελέσουν και χρέη αποθηκάριου αφού έγιναν οι κατάλληλες προσαρμογές.

Έτσι η επιτήρηση και η καταγραφή των εμπορευμάτων σε μια αποθήκη της εταιρίας Walmart γίνεται πλέον σε μόνο μια ημέρα αντί σε 30. Τα νέα μπορεί να είναι καλά για τους επικεφαλής των διαφόρων επιχειρήσεων, ιδίως αυτόν των logistics, αλλά για τους εργαζόμενους καθόλου ευχάριστα.

Τα τηλεχειριζόμενα ιπτάμενα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφίζουν με 30 καρέ το δευτερόλεπτο και να καταγράφουν τα προϊόντα με αξιοθαύμαστη ταχύτητα ενώ παράλληλα ειδοποιούν τον χειριστή τους σε περίπτωση που κάποιο από τα αγαθά παρουσιάζουν έλλειψη ή έχουν αποθηκευτεί με λάθος τρόπο.

Μια κόκκινη ένδειξη εμφανίζεται στον υπολογιστή χειρισμού για λάθος αποθήκευση , μια μπλέ εμφανίζεται όταν το προϊόν έχει εξαντληθεί ενώ όσες καταγραφές εμφανίζονται με πράσινο χρώμα δείχνουν ότι όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αποθήκευσης.

Η συσκευή αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές θα μπορεί να «σαρώνει» τόσα προϊόντα, σε μια μέρα, όσα ένας εργάτης με χειρωνακτικό τρόπο σε ένα μήνα. Η Wallmart σύμφωνα με τους NY Times σκοπεύει να αναπτύξει τους επόμενους μήνες περισσότερα Drones σε 190 κέντρα διανομής στις ΗΠΑ τα οποία εξυπηρετούν περί τα 150 καταστήματα
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.