Μη επανδρωμένο αεροσκάφος «καμικάζι» θα αναπτύξει η Ρωσία


Θα πυροδοτείται όταν φτάνει στο στόχο του - Ανάλογα drones χρησιμοποιούνται ήδη σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν 

Με εξελιγμένα όπλα θέτει στο στόχαστρό της η Ρωσία τους εχθρούς της, καθώς πρόκειται να αναπτυχθεί από το στρατό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «καμικάζι».

Όπως αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα ο ρωσικός στρατός πρόκειται να τροποποιήσει ένα μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ώστε να μπορεί να πυροδοτείται όταν φτάνει το στόχο του.

«Ένα drone που λειτουργεί σαν ένα πυρπολικό, αναπτύσσεται τώρα. Πυροδοτείται αφού πλήξει το στόχο», ανέφερε πηγή του υπουργείου Αμύνης στο πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το εγχείρημα βασίζεται σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται ήδη, ωστόσο η ανώνυμη πηγή δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Τα λεγόμενα drones-καμικάζι μεταφέρουν εκρηκτικά και αυταναφλέγονται προκαλώντας έκρηξη, ενώ είναι οικονομικότερα, πιο ελαφριά και δυσκολότερο να εντοπιστούν από άλλο οπλικό εξοπλισμό. 

Ανάλογα όπλα έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, αλλά και το Ισραήλ, του οποίου τα drones-καμικάζι αναπτύχθηκαν για την καταστροφή συστημάτων ραντάρ, ενώ χρήση ανάλογων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έγινε και στο Αζερμπαϊτζάν,και στις πρόσφατες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.