Ξεπερνούν τα $127 δισ. οι εμπορικές εφαρμογές των drones


Υπερβαίνει τα $127 δισ. η αξία της αναδυόμενης παγκόσμιας αγοράς επιχειρηματικών υπηρεσιών που αξιοποιούν drones, σύμφωνα με νέα έρευνα της PwC.

Λαμβάνοντας υπόψη τον δεδομένο αντίκτυπο της χρήσης των drones στις επιχειρηματικές λειτουργίες σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων, η PwC έχει προχωρήσει στην ίδρυση ενός παγκόσμιου κέντρου αριστείας στην Πολωνία, όπου η αξιοποίηση των drones και μοντέλων ανάλυσης δεδομένων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων των πελατών. 

Η Olga Grygier-Siddons, ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος της PwC στην Κεντροανατολική Ευρώπη, δηλώνει σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το γεγονός ότι έχουμε αναπτύξει εδώ ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας , που αξιοποιεί τα drones και μοντέλα ανάλυσης γεωχωρικών δεδομένων, με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της ομάδα της PwC στον κόσμο. Δεν αποτελεί, κατά την άποψή μου, έκπληξη το ότι η ομάδα αυτή συστάθηκε στην περιφέρειά μας, καθώς παρατηρούμε στην Κεντροανατολική Ευρώπη μια πραγματική αλλαγή στην επιχειρηματική κουλτούρα».

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιχειρηματική επιτυχία στην περιφέρειά μας βασιζόταν στην ανταγωνιστικότητα κόστους. Σήμερα όμως, οι πελάτες και οι συνάδελφοί μας εκφράζουν την πραγματική επιθυμία να ανταγωνιστούν με γνώμονα την αξία, που δημιουργείται μέσω της καινοτομίας».

Η εφαρμογή τεχνολογιών drone σε υφιστάμενες επιχειρηματικές διεργασίες επιτρέπει στις εταιρείες των επηρεαζόμενων κλάδων να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά και λειτουργικά μοντέλα. Κάθε κλάδος έχει διαφορετικές ανάγκες, και απαιτεί ως εκ τούτου διαφορετικού είδους λύσεις και λειτουργικότητες που βασίζονται στη σχετική τεχνολογία. Κάποιοι εκτιμούν ιδιαίτερα την ψηλή ταχύτητα και τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, ενώ άλλοι εστιάζουν σε λύσεις που προσφέρουν οικονομικά αποδοτικά και ψηλής ποιότητας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Έκθεση «Clarity from above»

Η έκθεση της PwC με τίτλο «Clarity from above» εκτιμά ότι η διαθέσιμη αγοραία αξία των λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία drone ξεπερνά τα $127 δις. Πρόκειται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της PwC, για την αξία των σημερινών επιχειρηματικών υπηρεσιών και της εργασίας που ενδέχεται να αντικατασταθούν στο προσεχές μέλλον από λύσεις που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Ο κλάδος με τις καλύτερες προοπτικές για σχετικές εφαρμογές είναι οι υποδομές, όπου η συνολική διαθέσιμη αγοραία αξία ανέρχεται σε περίπου $45,2 δις.


Ανά το παγκόσμιο, μη επανδρωμένα drones εξοπλισμένα με κάμερες και αισθητήρες προσφέρουν στις εταιρείες πιο ολοκληρωμένα σύνολα δεδομένων. Χρησιμοποιούνται επίσης στις μεταφορές και σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές δραστηριότητες, ασκώντας έτσι ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στις επιχειρηματικές στρατηγικές των επιχειρήσεων. 

Οι λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία drone αρμόζουν καλύτερα σε κλάδους που απαιτούν τόσο κινητικότητα όσο και υψηλή ποιότητα δεδομένων. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία διασκορπισμένα σε εκτενείς περιοχές πάντοτε αντιμετώπιζαν προβλήματα που μπορούν σήμερα να επιλυθούν με τη χρήση των drones. Τα μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακά έργα, η συντήρηση των υποδομών και η γεωργία μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την ενσωμάτωση των drones στις καθημερινές τους εργασίες. Οι κλάδοι της ασφάλισης και της μεταλλουργίας έχουν σήμερα τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις διεργασίες τους, καθώς επιτυγχάνουν νέα επίπεδα ποιότητας δεδομένων και προσβασιμότητας. Ακόμη, στον κλάδο των μεταφορών, θεωρείται βέβαιη η διαφοροποίηση της αντίληψης της έννοιας της παράδοσης στο «τελευταίο χιλιόμετρο».

Μια από τις κυριότερες χρήσεις των drones είναι η επίβλεψη των συνεχιζόμενων επενδύσεων και της συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών. Τα drones χρησιμοποιούνται επίσης στις μεταφορές, , καθώς και στη γεωργία, όχι μόνο για τη συγκέντρωση και γρήγορη ανάλυση δεδομένων που αφορούν εκτάσεις γης και καλλιέργειες, αλλά και για ψεκασμό φυτών υπό συνθήκες ακριβείας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.