Νέο project με drones για internet 40 φορές γρηγορότερο από το 4G LTE από την Google


Σύμφωνα με μια δημοσίευση της Guardian, η Google δοκιμάζει ηλιακά drones στο Spaceport America, μια εγκατάσταση στο Νέο Μεξικό που στο παρελθόν φιλοξένησε τη Virgin Galactic.

Το project, έχει κωδική ονομασία “SkyBender”, και έχει σαν στόχο να δοκιμάσει πρωτότυπους πομποδέκτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν ραδιοφωνικές μεταδόσεις κυμάτων χιλιοστού ή millimeter wave radio transmissions.

Οι μεταδόσεις χιλιοστού χρησιμοποιούν τη συχνότητα των 28 GHz και παρόλο που είναι μικρότερη από εκείνη των σημερινών τεχνολογιών 4G, οι ταχύτητες είναι απίστευτα γρήγορες.

Θεωρητικά η τεχνολογία milimeter wave μπορεί να μεταφέρει πολλαπλά gigabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, έως και 40 φορές γρηγορότερα από ό, τι τα τρέχοντα συστήματα 4G LTE.

Για να παραδώσει την τεχνολογία των κυμάτων χιλιοστού, η Google δοκιμάζει high-flying drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν σε μεγάλο ύψος). Πρόκειται για μια πρόκληση, και η Google φέρεται να δοκιμάζει διαφορετικές τεχνολογίες, όπως κεραίες υψηλής τεχνολογίας.

Το project SkyBender είναι μέρος μιας μικρής ομάδας του Google Access που έχει αναλάβει και το Project Loon, ένα άλλο πείραμα για την παροχή internet υψηλής ταχύτητας.

Η Goοgle έχει άδεια από την FCC να συνεχίσει αυτές τις δοκιμές μέχρι τον Ιούλιο.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.